2016. január 30., szombat

Zsömle kísérletek - Zabpelyhes zsömle

A fiaimtól elkaptam a "péksüteményeritiszt", ez egy családi járvány úgy tűnik.

A múltheti graham zsömle után a zabpelyhes került ma terítékre a főzelék mellé.









Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő langyos cukros vízben felfuttatva
  • 60 dkg kenyérliszt (BL 80)
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 kk. só


A hozzávalókat összedagasztottam, 16 zsömlét formáztam belőle,
és sütőpapírra helyeztem. Majd az 50 fokos sütőben 1 órát hagytam kelni. Bevagdostam keresztben a tetejét és 170 fokos sütőben pirulásig sütöttem. Kivettem és vízzel megkentem  a tetejét és 1 percre visszatettem még.

Kivéve konyharuhával letakartam és egy másik tepsivel letakarva, saját gőzében hagytam kihűlni.


Nincsenek megjegyzések: