2012. október 10., szerda

Tíz nap a világ?

(merengés egy körkérdés kapcsán)

A Föld kikerülhetetlenül össze fog  ütközni egy meteorral, az ideje pontosan kiszámítható!) - miket tennél?

Eredendő áldásunk az, hogy mindannyian az isteni hármasságból kapjuk tudatunkat és szellemi burkunkat. Kezdetben teljesen ugyanazon tiszta gömbszerű szellemi adottságokkal rendelkeztünk, de „arccal” sajátosságokkal tértünk vissza és a továbbiakban ezeknek megfelelő finomanyagi (asztrál) jó, rosszabb és bűnös sajátságokkal ruháznak fel. Így lép be az emberi személyiség szülőanyja testébe. A külvilágban testi, lelki(asztrál), értelmi(mentális) harcok után emelkedhet a megszokott elme fölötti régiókba, majd bontakozhat ki szellemileg és  válhat szellemileg védett lénnyé. Ebben az állapotában magasabb szintre juthat, mint ahonnan eredetileg kiindult.” Hildegard von Bingen

Kép: Hildegard von Bingen - Eredendő áldás

7 nap alatt teremtette az életet az Úr a Földön. Micsoda „gigantikus atomerőmű”, melyben a szellem-lélek testté lesz. Az intelligens-energiából anyag keletkezik, melyből létrejönnek a bolygók, köztük a Föld és rajta az ember emberré válik, ki tovább adja a szikrát. Lelke földi élete végén visszaszáll teremtőjéhez, majd teste porrá lesz. Szelleme pedig a földi tapasztalatokkal gazdagodva gyarapítja az Univerzumot=az Egy Verzióit.  
"Mindenki, aki él, öntudatlanul hátrahagy és magával visz valamit." (Fulghum)

Az isteni terv része a katasztrófa is?
A Föld és a meteor összeütközése is az emberiség üdvtörténetének része?
Most ebből a szemszögből figyelem a pillanatot, 10 nappal az Apokalipszis előtt. Elképzelem, hogy meghallom a Kossuth adón a hírt. A Föld kikerülhetetlenül össze fog  ütközni egy meteorral, az ideje pontosan kiszámítható!”

2001. szeptember 11-e óta már nem is döbbenünk meg, ha ilyet hallunk, vagy látunk egyenes adásban. Mára már talán pánikba sem esünk. Hiszen lehet, hogy ez csak egy film…, nem is a valóság…

Aztán Mária jut eszembe, miután fia, Jézus előre megmondta neki, mi fog következni. Ő hogyan fogadta a hírt akkor, amikor eljött a nap?
Mélységes fájdalommal, de elfogadva azt, ami történni fog. Mert tudta, hogy ezzel nincs vége…
Már sokszor átgondoltam, mi lenne, ha egy reggel, nem lenne reggel. Így egy ideje minden este igyekszem harag nélküli szívvel elaludni.

Tehát 10 nappal a becsapódás előtt leülök egy székbe és összekulcsolom a kezem. Várom, hogy fohászomra egy jelet kapjak.
-       Istenem segíts, hogy tudjam, mit kell tennem, ha itt a pillanat…
Majd rögvest át is fut egy gondolat a fejemen.
Egy üzenet a család és a barátok felé telefonon, sms-ben, mail-ben, vagy a facebook-on, amíg még működik a kommunikáció a világhálón.

Bocsánatkérés a mulasztásokért, a haragomért, a mostanáig elkövetett rosszért. Mint Karácsonykor a jókívánság-telefonok, csak most arról biztosítok mindenkit, hogy szeretem őket és én sem haragszom már senkire sem.

Majd a család egybegyűjthető tagjait, magányos barátait elhívom az „igazmondó” kerekasztal köré.
Bevásárolok tíznapi élelmet (ezt az apukámtól tanultam.)
Majd, ha mindenki egybegyűlt, egy csendes ima után, mindenki elmondhatja, hogy mi sajog benne, s mi a legszebb, ami történt vele eddig.
10 napunk van, hogy kimondjuk az igazságot.
Így a becsapódás pillanatában tiszta lelkiismerettel fogadjuk majd azt, ami jön…

Az Ige testté lett egykor. A mérhetetlenül nagy Isten egy kicsi csecsemőbe sűrítette össze magát.
A visszaútja sokkal egyszerűbbnek tűnt a szűk térből, a test börtönéből a kereszt által, az Univerzum tágasságába, a Feltámadásba.

Az Univerzum tágassága lesz majd a mienk is, amelynek eszköze ez a 10 nap múlva becsapódó meteorit.

„ Egy buborék miért gömb alakot vesz fel?
Azért, mert ez energetikailag a leggazdaságosabb konfiguráció. Hasonlóan, az ön bolygóján, úgy nézek ki, mint ön; a K-PAX-en, mint egy K-PAX-i.” (idézet a K-PAX a belső bolygó című filmből)

Több mint 7 milliárdan nem menekülhetünk más bolygóra. Az emberi test, az Isten által a földi állapotokra tervezett.

„Itt élned, halnod kell…”  (Vörösmarty Mihály)
„Istenem, legyen meg a Te akaratod….”

Nincsenek megjegyzések: